- cocka.jpg (30.67 KiB) Zobrazeno 4837 krát
300 g čočky
3 špekáčky, odpovídající množství choriza klobásy....
hovězí nebo slepičí vývar, (klidně i z kostky, nejsme v prostřenu
)
2 střední cibule, radši bílé
4 středně velká zralá rajčata (na vaření já stejně radši z plechovky)
1 paprika
1 polévková lžíce drceného česneku
Bobkový list
Čerstvý tymián.
Sůl.
Pepř
Olivový olej
Čočku uvařte do měkka ve vývaru s bobkovým listem a tymiánem. Dejte radši míň tekutiny, dolít se dá vždycky.
V kastrólu orestujte cibuli, česnek a papriky. Přidejte uzeninu. Potom rajčata, jsou hotová rychle, rajčata z plechovky jen prohřejte.
Až je čočka měkká, smíchejte vše v jednom kastrólu, osolte a ooctujte dle chuti. Nakonec přes cedníček zaprašte hladkou moukou pro zahuštění, nechte provařit a je to.