Volně podle Mike.
Maso je "zadní bez kosti nebo plec", má velkou texturu, relativně levné a chutná výborně.
Maso musí být při pokojové teplotě.
Marináda - smíchejte v misce:
3 lžíce extra panenského olivového oleje
3 lžíce whisky
2 lžíce provensálského koření
4 stroužky rozdrcené česneku
2 lžičky dijonské hořčice
1 čajová lžička cayanského pepře
sůl a pepř podle chuti (hodně)
Smíchejte a dejte stranou.
Připravte gril: dejte misku s vodou uvnitř grilu, aby maso zůstalo vlhké. Zapněte gril na maximum, a jakmile dosáhne přibližně 300° C, opečte maso ze všech stran (2 až 3 minuty z každé strany), aby se uzavřelo.
Štětcem natřete marinádu na maso ze všech stran. NEUMÍSŤUJTE pečeni do přímého tepla.
Zapíchněte teploměr do pečeně, snižte teplotu grilu na 120°C, a zavřete gril.
Na každý kilogram masa počítejte asi 40 minut při 120°C.
Podle toho jak máte rádi maso propečené pečte dokud vnitřní teplota nedosáhne:
60° C středně propečené, maso má růžovou barvu uvnitř, šťáva je červená
70° C středně dobře, maso je světle růžové uvnitř, šťáva je hnědá
77° C dobře - well done, maso je hnědé, žádné stopy po růžové ani červené
Ale pamatujte, že pravý anglický roast beef je růžový uvnitř, a tak je nejlepší!