Suroviny:
500 g hovězí maso zadní čerstvé,
1000 g vepřové plecko bez kůže čerstvé,
500 g tučný vepřový ořez,
4 ks žemle,
300 ml mléka,
200 ml bílého přírodního vína,
50 g soli,
4 g pepř bílý mletý,
1 g nového koření,
1 g muškátového květu,
0,5 g hřebíčku,
tenká skopová střívka
Popis přípravy:
Všechno maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Hovězí maso oddělíme od vepřového, přidáme sůl a každé maso zvlášť promícháme a necháme 1-2 hodiny proležet. Mezitím žemle namočíme do mléka. Proleželé hovězí nameleme přes desku s otvory 2 mm, přes stejné otvory protočíme vepřové se žemlemi, které jsme dobře vymačkali. Pomleté hovězí maso mixujeme s částí bílého vína, přidáme koření rozmíchané ve zbývajícím víně, po 3 - 4 min. mixování přidáme protočené vepřové se žemlemi a mixujeme až se vytvoří dobře pojivá hmota (ani řídká ani hustá). Zamíchanou hmotu plníme do střívek, jejichž konce zaštipujeme, aby z nich hmota neunikala. Tepelně upravujeme v závitcích o hmotnosti 150 - 200 g propíchnuté napříč špejlí či jehlou smažením na sádle či oleji.