kachna
sůl mořská
kmín
víno bílé
Z kachny vytáhnout vnitřnosti a odříznout křídla, použít na polévku.
Kachnu rozčtvrtit, dobře osolit a okmínovat ze všech stran. Do pomalého hrnce stříknout asi 0.5 až 1 dl vína a vyskládat kachní čtvrtě.
PH nastavit na LOW na 16 hodin.
Poté vykostit, maso natrhat na vlákna, kůžičky nakrájet nadrobno a vše promíchat v misce. Přes síto vše zalít vypečenou šťávou a tukem.
Nechat vychladnout a ztuhnout v misce a předhodit to návštěvě, nebo za účelem skladování rozdělit do skleniček.
Je to šťavnatá dobrota na chleba, nebo na bagetu.
Stvořil jsem to z 2 kg mražené maďarské kachny a výsledkem bylo 1,25 kg pomazánky.
Kdo nemá PH, tak bude jistě úspěšný i s dobře přiklopeným pekáčem v troubě, nastavené asi na 80 až 90 st,C.