Chuckova BBQ omáčka
Suroviny:
3 středně velké cibule nakrájené na céčka
1 lžíce oleje
1 hrnek espresa nebo překapávané kávy
1 / 2 chipotle papričky (to je ta nejpálivější na světě)
1 1 / 2 dl Coca-Coly
1 lžíce sušené práškové hořčice
špetka čerstvě mletého černého pepře
2 lžíce sojové omáčky
trochu Worcesterové omáčky
0,5 l kečupu
Postup:
Rozpalte ve středně velkém kastrolu olej. Jakmile je olej horký, přidejte cibuli. Za občasného míchání nechte cibuli zezlátnout až zhnědnout, = zkaramelizovat. To bude trvat až 20 minut, buďte trpěliví je to důležité.
Jakmile je cibule hotová, odstraníte kastrol z tepla a přidejte espresso, chipotle papričku, Colu, hořčici, pepř, sojovou omáčku, Worcestere a kečup.
Smíchejte všechno dohromady. Nechte omáčka zvolna vařit po dobu 20 až 30 minut.
Takhle je omáčka hrubá a robustní, ale pokud chcete, aby byla trochu jemnější, neváhejte a ručním mixerem ji rozmělněte.
Dejte do vzduchotěsné nádoby a v lednici vydrží týden.
Poznámka: Buďte velmi trpěliví a nechte cibuli zkaramelizovat, získáte hloubku chuti.