- Bez názvu.jpg (44.22 KiB) Zobrazeno 12075 krát
Suroviny:1000 g filetu z lososa bez kůže,
1,5 lžíce mletého cukru,
2 lžíce soli
Popis přípravy:V misce promícháme sůl s cukrem. Filet nařežeme na kusy odpovídající nádobě, ve které budeme rybu nakládat. Na nasolování použijeme skleněnou, porcelánovou, keramickou nebo nerezovou mísu. Kusy ryby do ní vložíme, posypeme směsí soli a pepře, rozetřeme ji stejnoměrně po povrchu masa, přikryjeme poklicí a necháme 4 dny odležet v lednici. Rybu nakrájíme na velmi tenké plátky a používáme jako lososa uzeného. Pokud máme možnost uzení studeným kouřem (20 - 30°C), nasolené filety necháme odležet jen do druhého dne, pak položíme na rošt a udíme 1 - 1,5 hodiny.
- Bez názvu.jpg (59.14 KiB) Zobrazeno 12076 krát