Bacardi BBQ Sauce
odzkoušeno od BS/volně podle Grillmönch
0,5l laciného Bacardi (bílý rum)
0,5l Coca Cola
0,5l piva jedno jaké
4 Pl vinného octa
100ml Worcester Sauce
5 Pl medu
2 Pl hořčice
2 Pl Tabasco červené
2 Pl Tabasco zelené můžete vzít i jen jeden druh
400-500g rozmačkaných rajčat ( Aldi/Lidl v papírovém kartonu)
3 Pl Ajvarove pasty (původ Jugoslávie)
20 x ostrých Piri Piri papriček (feferonka jde taky, ale ne tolik), mě to bylo moc dal jsem jich jen 10
50-100g rajského protlaku
4 velké stroužky česneku
4 červené papriky bez kůžičky
4 cibule
Papriku a cibuli nakrájet na male kousky a a v pánvi ( prvně papriku pak cibuli) na pivě nechat zesklovatět. Obojí pak dát do vetšejšího hrnce. K tomu přidat Piri Piri pokrájené papričky, česnek, rozmačkaná rajčata a vše na jemno rozmixovat. Dodáme všechny zbyle suroviny a necháme pomalu vařit (nepřipálit). Zbytek Bacardi nevypijeme, ale způsobně rozdělíme do připravených lahvi( 3-4 lahve 0,75l .) Uvařenou ještě horkou BBQ Sauce do nich vlijeme a lahve pevně uzavřeme. Obrátíme dnem nahoru a pod utěrkou na teplem miste necháme zastelirizovat až do studena. Hotovo.
Doba přípravy i s vařením je asi tak 3-4 hodiny, ale výsledek Vás odmění a překvapí. Vaši hoste budou určitě nadšeni. .